Julia Bognar Gitaar

Gitaarles - Live music - Muziek op Schoot

Over mij

Mijn naam is Julia. Ik kom oorspronkelijk uit Hongarije. Muziek speelt in mijn leven een grote rol. Vanaf mijn 7e heb ik bij diverse koren gezongen en op mijn 13e jaar ben ik begonnen met gitaarspelen en kreeg lessen van Tothvary Gyorgy. Tot mijn 20e heb ik veel optredens gedaan met diverse koren en gitaarensembles in binnen- en buitenland (Duitsland, Spanje, Frankrijk, Roemenië).

In 1992 ben ik toegelaten aan het  Rotterdams Conservatorium voor de Hbo opleiding, Klassiek gitaar (Docerend Musicus) . In 1999 ben ik afgestudeerd bij Hans van Goch en Jorge Oraison. Tijdens mijn studie heb ik meerdere workshops bijgewoond: o.a. van Thomas Muller- Perin en David Starobin ‘masterclass gitaar’ actief meegespeeld. Ik heb de masterclasses van David Russel, Roland Dyens, Hopkinson Smith met veel bewondering bijgewoond. Onlangs heb ik de post Hbo opleiding ‘Muziek op Schoot’ afgerond (2019).

Naast de gitaarlessen op verschillende basis- en muziekscholen, heb ik veel ervaring met het begeleiden van gitaarorkesten, deelname aan jeugdconcours met leerlingen en talloze muziekuitvoeringen en met het geven van trainingen aan pedagogisch medewerkers.

 Momenteel geef ik privé gitaarlessen (inclusief jaarlijkse gitaaravonden), treed ik op als solist en verzorg ik Muziek op Schoot lessen. 

  • julia spontaan
  • julia website